Wiadomo, które kobiety starzeją się wolniej. Odpowiada za to dieta

Katarzyna Nowak

Katarzyna Nowak

Regularne jedzenie roślin wysokobiałkowych, a więc przede wszystkim soczewicy, fasoli, ciecierzycy, soi, nasion konopi i innych strączków zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca, nowotworów, cukrzycy i pogorszenia funkcji poznawczych
Regularne jedzenie roślin wysokobiałkowych, a więc przede wszystkim soczewicy, fasoli, ciecierzycy, soi, nasion konopi i innych strączków zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca, nowotworów, cukrzycy i pogorszenia funkcji poznawczych123RF/PICSEL

Kobiety jedzące strączki są zdrowsze

Dieta o niskiej zawartości mięsa - mniej niż 50 g dziennie - redukuje o połowę szkody związane z zanieczyszczeniami, emisjami i użytkowaniem gruntów
Dieta o niskiej zawartości mięsa - mniej niż 50 g dziennie - redukuje o połowę szkody związane z zanieczyszczeniami, emisjami i użytkowaniem gruntów123RF/PICSEL

Jedznie mięsa jest mniej zdrowe

Czy weganie głodują?Stowarzyszenie Czysta PolskaStowarzyszenie Program Czysta Polska
Przejdź na