Owoc, który na diecie zastąpi masło. Sekret długowieczności

Anna Czowalla

Dwie kromki chleba pełnoziarnistego posmarowane świeżo rozgniecionym awokado, ułożone na drewnianej desce kuchennej, obok białego obrusu w granatowe paski
Pasta z awokado może zastąpić masłoAleksey Tsekanov123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dar bogów, który wydłuża życia
  2. Jak smakuje i jak wygląda awokado?
  3. Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto po nie sięgać?
  4. Kto powinien jeść awokado?
  5. Jak rozpoznać dojrzałe awokado?
  6. Jak jeść awokado?

Dar bogów, który wydłuża życia

Awokado szybciej dojrzeje, jeśli umieścimy je obok bananów
Awokado ma wiele cennych właściwości123RF/PICSEL 123RF/PICSEL

Jak smakuje i jak wygląda awokado?

Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto po nie sięgać?

Zobacz również:

    Dwie kromki chleba pełnoziarnistego z plastrem sera żółtego, plasterkami awokado oraz przyprawami, ułożone na szklanym talerzu, z ręką sięgającą po jedną z kanapek.
    Awokado świetnie sprawdza się m.in. na grzankach123RF/PICSEL

    Kto powinien jeść awokado?

    Zobacz również:

      Jak rozpoznać dojrzałe awokado?

      Jak jeść awokado?

      Zobacz również:

      Ukochane owoce Polaków. Zjadamy ich nawet 7 kg w ciągu rokuPolsat NewsPolsat News