jedzenie
- Wszystkie (29)
- Wiadomości (28)
- Wideo (1)
Wiadomości (28)
-
Spocone krowy. Naukowcy chcą przystosować zwierzęta do zmian klimatu
- Niedziela, 30 czerwca (10:11)
-
Zaskakujące zastosowanie mięsa z owadów. Fabryki rosną również w Polsce
- Poniedziałek, 24 czerwca (05:20)
-
Fenomen soi. Siła tkwi nie tylko w białku
- Niedziela, 16 czerwca (17:16)
Od lat naukowcy zastanawiają się nad fenomenem soi - skromnej rośliny z rodziny bobowatych. Produkty na jej bazie są podstawą diety wegetarian i wegan. Aż 7 proc. kalorii spożywanych...mięso, jedzenie, dieta, Soja, wegetarianie, dieta wegetariańska, produkcja żywności, tofu, soja właściwości, wylesianie -
Nasze ukochane potrawy zmienią wkrótce smak. To wina zmian klimatu
- Poniedziałek, 3 czerwca (07:12)
Nasze ulubione potrawy mogą w przyszłości mieć inny smak. Wszystko - od pory roku przez temperaturę, glebę po liczbę opadów - ma wpływ na żywność. Wraz ze zmianą klimatu zmienia się też...krowy, jedzenie, zmiana klimatu, dieta, ocieplenie klimatu, smak, świnie, ostrygi, badania naukowe, zwierzęta hodowlane -
Mięso od "szczęśliwej krowy". Dobro zwierząt ma wpływ na decyzję w sklepie
- Poniedziałek, 20 maja (16:00)
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu z Portsmouth ważniejsze jest dla nas dobro zwierząt niż kwestie środowiskowe. Przywiązujemy wagę do zrównoważonej...mięso, jedzenie, konsumenci, środowisko, ankieta, produkty, dieta wegańska, dieta wegetariańska, zrównoważona gospodarka