Nietolerancja glutenu to wina pestycydów? Badanie sugeruje, że tak

Pestycydy są powszechnie używane na całym świecie. Umożliwiają zwiększenie plonów, ale łączy się je z ryzykiem zachorowań
Pestycydy są powszechnie używane na całym świecie. Umożliwiają zwiększenie plonów, ale łączy się je z ryzykiem zachorowań123RF/PICSEL

Alergia na gluten czy glifosat?

Zobacz również:

    Glifosat może odpowiadać za rozwój celiakii

    Zobacz również:

    Autorzy badania “Wheat intolerance might be due to glyphosate” twierdzą, że powszechne użycie glifosatu może mieć związek ze zwiększoną liczbą osób nietolerujących pszenicy.
    Autorzy badania “Wheat intolerance might be due to glyphosate” twierdzą, że powszechne użycie glifosatu może mieć związek ze zwiększoną liczbą osób nietolerujących pszenicy. 123RF/PICSEL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?