Jak sprawić, żeby awokado szybko dojrzało? Sprawdzony sposób kucharzy

Są różne metody na zachowanie świeżości awokado
Są różne metody na zachowanie świeżości awokado123RF/PICSEL 123RF/PICSEL

W skrócie

  • Awokado sprzedawane w Europie jest najczęściej niedojrzałe lub przejrzałe, a istnieją domowe sposoby na przyspieszenie lub zatrzymanie jego dojrzewania.
  • Przechowywanie awokado z innymi owocami wydzielającymi etylen, jak jabłka czy banany, znacząco wpływa na proces dojrzewania i psucia owoców.
  • Produkcja awokado ma duży wpływ na środowisko ze względu na wysoki ślad węglowy i intensywne zużycie wody w głównych rejonach upraw.
  • Więcej podobnych informacji znajdziesz na stronie głównej serwisu

Niedojrzałe awokado? Weź gazetę

Zobacz również:

    Inny trik na przedłużenie życia awokado

    Zobacz również:

      Zielone złoto

      Awokado szybciej dojrzeje, jeśli umieścimy je obok bananów
      Awokado szybciej dojrzeje, jeśli umieścimy je obok bananów123RF/PICSEL 123RF/PICSEL
      Wyjątkowa smocza lilia. Pachnie jak zgniłe mięso i wabi turystów z PolskiPolsat NewsPolsat News
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?