Niektóre produkty znikną z półek i będą droższe. Powód nie jest oczywisty

Naukowcy z poczdamskiego Instytutu Badań nad Skutkami Zmian Klimatu obliczyli, że wzrost średnich temperatur może każdego roku przyczyniać się do zwiększenia cen żywności oraz inflacji bazowej nawet o 1,18 proc. rocznie
Naukowcy z poczdamskiego Instytutu Badań nad Skutkami Zmian Klimatu obliczyli, że wzrost średnich temperatur może każdego roku przyczyniać się do zwiększenia cen żywności oraz inflacji bazowej nawet o 1,18 proc. rocznie123RF/PICSEL

Co zdrożeje przez zmiany klimatu?

Niektóre rodzaje żywności mają być coraz droższe, a to w związku ze skutkami globalnego ocieplenia, jakimi są długotrwałe susze, czy ulewne deszcze
Niektóre rodzaje żywności mają być coraz droższe, a to w związku ze skutkami globalnego ocieplenia, jakimi są długotrwałe susze, czy ulewne deszcze123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Rolnictwo i klimat