Miała być z pierwszego tłoczenia. Podrabiana oliwa zalewa rynek

Podrabianie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia jest powszechną praktyką - twierdzi Europol
Podrabianie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia jest powszechną praktyką - twierdzi Europol123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Oszustwa na rynku oliwy z oliwek. Rozcieńczanie

    Oliwa Extra Virgin to oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżych oliwek. Taka oliwa jest pozyskiwana tylko w sposób mechaniczny i nie podlega żadnym procesom chemicznym
    Oliwa Extra Virgin to oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżych oliwek. Taka oliwa jest pozyskiwana tylko w sposób mechaniczny i nie podlega żadnym procesom chemicznym123RF/PICSEL

    Jak rozpoznać dobrą oliwę?

    Zobacz również:

    Hiszpania: Tajemnica najlepszej oliwy z oliwekDeutsche WelleDeutsche Welle