Kawa z laboratorium tak dobra jak prawdziwa? Naukowcy są na dobrej drodze

Naukowcy twierdzą, że są na dobrej drodze do opracowania kawy, którą można uprawiać w warunkach laboratoryjnych. Nie jest jeszcze tak smaczna jak naturalne uprawy, ale ma już wiele podobnych cech smaku
Naukowcy twierdzą, że są na dobrej drodze do opracowania kawy, którą można uprawiać w warunkach laboratoryjnych. Nie jest jeszcze tak smaczna jak naturalne uprawy, ale ma już wiele podobnych cech smakuVesa Kippola/VTTmateriały prasowe

Czy kawa z bioreaktora może zastąpić naturalne uprawy?

Testy kawy z hodowli komórkowej są obiecujące, choć nie smakuje ona dokładnie tak samo jak ta, którą możemy znaleźć w sklepach
Testy kawy z hodowli komórkowej są obiecujące, choć nie smakuje ona dokładnie tak samo jak ta, którą możemy znaleźć w sklepachVesa Kippola/VTTmateriały prasowe

Kawa z probówki potrzebuje dodatkowych badań

Zobacz również:

Jak wykorzystać fusy po kawie?Stowarzyszenie Program Czysta PolskaStowarzyszenie Program Czysta Polska