"Produkt o wysokiej emisji". Etykiety na jedzeniu mogą skłonić ludzi do rezygnacji z mięsa

Katarzyna Nowak

Katarzyna Nowak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
3
Udostępnij
  Spożywana przez nas żywność ma różnorodny ślad węglowy i różnie wpływa na klimat
Spożywana przez nas żywność ma różnorodny ślad węglowy i różnie wpływa na klimatThomasa Trutschela/Photothek Getty Images

Nie tylko na talerzu

Alternatywy dla mięsa z roślin przyjęły się m.in. w Europie
Alternatywy dla mięsa z roślin przyjęły się m.in. w EuropieAndrey Rudakov/BloombergGetty Images

Preferencje żywieniowe a klimat

Odkryliśmy, że mówienie ludziom o negatywnym wpływie żywności na środowisko było skuteczniejsze niż informowanie ich o zrównoważonych wyborach.
Niderlandy: Sztuka w walce o klimatDeutsche WelleDeutsche Welle
Przejdź na