Cenne drzewa znikają, już ponad 60 proc. Popularna przyprawa zagrożona

Anyż rozpowszechniony jest w uprawach w południowych Chinach i Wietnamie, ale i w Indiach, na Filipinach i w Japonii.
Anyż rozpowszechniony jest w uprawach w południowych Chinach i Wietnamie, ale i w Indiach, na Filipinach i w Japonii.Nedim Bajramovic123RF/PICSEL

Niezwykłe owoce anyżu

Anyż gwiazdkowaty leży na tle suszonych goździków, zbliżenie wydobywa szczegóły ich struktury i ciepłe, brązowe odcienie przypraw.
Anyż ma korzenny aromat, podobnie jak goździkiVladislav Gudovskiy123RF/PICSEL

Zobacz również:

Zagrożone drzewa z anyżem

Wyjątkowa smocza lilia. Pachnie jak zgniłe mięso i wabi turystów z PolskiPolsat NewsPolsat News
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?