Antybiotyki i przerośnięte kurczaki. Mięso ze sklepów jest w 99 proc. zarażone chorobą białych włókien

Stłoczone brojlery w wielu przypadkach nigdy nie zobaczą światła dziennego
Stłoczone brojlery w wielu przypadkach nigdy nie zobaczą światła dziennegoEast News

Choroba białych włókien

Zobacz również:

    Raport z polskich sklepów dotyczący choroby białych włókien
    Raport z polskich sklepów dotyczący choroby białych włókienOtwarte KlatkiFacebook

    Tragiczne warunki i takie samo mięso

    Te ustalenia powinny być sygnałem ostrzegawczym dla przemysłu drobiarskiego i branży spożywczej. Jeśli sieci handlowe poważnie podchodzą do kwestii dobrostanu zwierząt oraz jakości dostarczanej przez siebie żywności, muszą zobowiązać się do poprawy warunków, w jakich hodowane są kurczaki, podpisując zobowiązanie European Chicken Commitment.
    Otwarte Klatki