Koniec bezmięsnej rewolucji? Branża wege zamienników szuka ratunku

Burger wegetariański
Burger wegetariańskimateriały prasowe

W skrócie

  • Rynek roślinnych zamienników mięsa notuje wyraźny spadek sprzedaży i inwestycji, a firmy zmagają się z nieufnością konsumentów i krytyką jakości produktów.
  • Najwięksi gracze, jak Impossible Foods i Beyond Meat, rozważają nowe strategie, w tym hybrydowe burgery z dodatkiem mięsa, by przełamać stagnację.
  • Europa pozostaje ostatnią nadzieją branży ze względu na rosnące zainteresowanie alternatywami roślinnymi, ale konsumenci oczekują poprawy smaku, ceny i autentyczności produktów.
  • Więcej podobnych informacji znajdziesz na stronie głównej serwisu

Zobacz również:

    Błędy komunikacji i smakowe kompromisy

    Producenci zamienników mięsa, czy innych roślinnych wyrobów, nie otrzymują żadnych pieniędzy w ramach funduszu promocji żywności roślinnej
    Producenci zamienników mięsa, czy innych roślinnych wyrobów, nie otrzymują żadnych pieniędzy w ramach funduszu promocji żywności roślinnej123RF/PICSEL

    Zobacz również:

      Strategia na przetrwanie: hybrydowy burger

      Wybierając gotowe produkty wege, warto mieć świadomość, że mogą być one przetworzone tak samo jak fast foody
      Wybierając gotowe produkty wege, warto mieć świadomość, że mogą być one przetworzone tak samo jak fast foody123RF/PICSEL

      Susza inwestycyjna i groźba konsolidacji

      ​Plaster nasycony zapachem bekonu został opracowany przez naukowca, aby pomóc ludziom, chcącym stosować dietę bezmięsną
      Plaster nasycony zapachem bekonu został opracowany przez naukowca, aby pomóc ludziom, chcącym stosować dietę bezmięsną123RF/PICSEL

      Europa to ostatnia nadzieja wegetarian

      Zobacz również:

        Wegetariańskie kotlety posmakują nawet mięsożercom
        Wegetariańskie kotlety posmakują nawet mięsożercom123RF/PICSEL

        Bez poprawy smaku i ceny wege burgery nie przetrwają

        Zobacz również:

          Wege-szkołaINTERIA.TVAFP