Z upałami przyszły nowe problemy. GIS ostrzega przed zakażeniami

Czynnikami wywołującymi zakażenia przenoszone przez żywność jest wiele bakterii, w tym Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Shigella. i Salmonella
Czynnikami wywołującymi zakażenia przenoszone przez żywność jest wiele bakterii, w tym Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Shigella. i SalmonellaScience Photo Library/Science Photo LibraryEast News

GIS: żywność łatwiej się teraz psuje

W układzie pokarmowym człowieka znajdują się bakterie przyjazne, ale mogą znaleźć się i te, które wywołują choroby
W układzie pokarmowym człowieka znajdują się bakterie przyjazne, ale mogą znaleźć się i te, które wywołują chorobyScience Photo Library/Science Photo LibraryEast News

Zobacz również:

    Jak uniknąć zatrucia pokarmowego w lecie?

    Zobacz również:

      Wakacje pod żaglami. Jak się pływa po Polsce?Polsat NewsPolsat News