Narodowy dzień marnowania. Tradycja, której powinniśmy się wstydzić

 Aż 63 proc. z nas przygotuje więcej jedzenia niż to potrzebne na trzy dni świąt
Aż 63 proc. z nas przygotuje więcej jedzenia niż to potrzebne na trzy dni świąt Piotr KamionkaEast News

Chcemy kupić więcej niż potrzeba

30 grudnia niemal dwóch na trzech Polaków (65 proc.) nadal ma w lodówce pozostałości świątecznych potrawJulian SojkaEast News

1,6 kg jedzenia na osobę do kosza

Wyrzucanie jedzenia to tradycja. Jak to o nas świadczy?materiały prasowe

Narodowy dzień marnowania żywności

Zobacz również:

    Mięso w koszu na śmieci

    Zobacz również:

      Jedzenie szczelnie zamknięte. Będzie dłużej świeże

      Te grzyby rosną nawet po przymrozkach. Boczniaki mają mnóstwo wartościPolsat NewsPolsat News
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?