Wszyscy się boją czerwonych grzybów. Niektóre są jadalne

Tomasz Wróblewski

Oprac.: Tomasz Wróblewski

Czarka szkarłatna jest jadalna
Czarka szkarłatna jest jadalnaVincent WigbelsEast News

Spis treści:

  1. Czy czerwone grzyby są groźne i trujące?
  2. Czerwone grzyby jadalne
  3. Jak rozróżnić czerwone grzyby jadalne od trujących?

Czy czerwone grzyby są groźne i trujące?

Czerwone grzyby jadalne

Borowik o brązowym kapeluszu i jasnym trzonie rośnie wśród trawy i liści na leśnej ściółce.
Koźlarz czerwonyEMILIA JOZWIAKEast News
Dwa borowiki rosnące wśród trawy i liści w lesie, otoczone naturalną zielenią drzew, w tle delikatne światło słoneczne przedzierające się przez liście.
Borowik ceglastoporyPiotr Kamionka/REPORTEREast News

Zobacz również:

Jak rozróżnić czerwone grzyby jadalne od trujących?

Detoks jest dobry dla zdrowia. Pozwala odzyskać siły i pozbyć się toksynCzysta PolskaPolsat News
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?