Wyrzucamy 52 mln ton mięsa rocznie. 18 mld zwierząt ginie na marne

Ludzkość wyrzuca aż 1/6 wyprodukowanego mięsa. Dane te są szokujące z wielu względów
Ludzkość wyrzuca aż 1/6 wyprodukowanego mięsa. Dane te są szokujące z wielu względów/CanvaEast News
Powody marnowania mięsa są różne. W krajach rozwijających się straty powstają przede wszystkim na wstępnym etapie produkcji. Bydło umiera ze względu na choroby, a mięso może psuć się podczas magazynowania lub transportu.
Juliane Klaura, Uniwersytet Leiden

Bezsensowne cierpienie i konsumpcjonizm

Zobacz również:

    Najwięcej mięsa na świecie marnuje się w rozwiniętych krajach. Niechlubne pierwsze miejsca zajmują Stany Zjednoczone i Ameryka Południowa
    Najwięcej mięsa na świecie marnuje się w rozwiniętych krajach. Niechlubne pierwsze miejsca zajmują Stany Zjednoczone i Ameryka Południowa123RF/PICSEL

    Zmiana nawyków jest kluczowa

    Zobacz również:

    Przygotowania do Igrzysk w Paryżu. Wśród tematów recykling i dieta wegetariańskaAFPAFP