Masz czerstwy chleb? Zobacz, co z niego zrobić

Pieczywo to najczęściej marnowany w Polsce produkt. Zwykle nie mamy pomysłu, jak je wykorzystać.

Suchy chleb niekoniecznie jest odpadem. Można z niego sporo wyczarować
Suchy chleb niekoniecznie jest odpadem. Można z niego sporo wyczarować123RF/PICSEL
partner merytoryczny
banner programu czyste powietrze

Federacja Polskich Banków Żywności podaje, że w ciągu roku marnujemy aż 9 mln ton żywności. Z badania przeprowadzonego na jej zlecenie wynika, że w koszu najczęściej ląduje właśnie pieczywo (kolejne pozycje zajmują owoce i wędliny).

Z czerstwego pieczywa można zrobić pożywne śniadanie albo pyszny deser. Podpowiadamy również sprawdzony przepis na zakwas, który później może stać się bazą pieczonego w domu chleba.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas